a
ZAKAJ TEČE PES ZA ZAJCEM

Ker je letošnji Teden otroka potekal pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo strokovne delavke otrokom postavile vprašanje: »Zakaj teče pes za zajcem?« Otrokom smo pripravili predstavo z istoimenskim naslovom. Preko predstave so spoznali, da zajec ni plačal čevljev, zato še dandanes psi vedno tečejo za zajci, saj bi radi svoj denar. Otroci so ob […]
;
Prva stran 9 VRTCI OMT 9 MORAVSKE TOPLICE 9 ZAKAJ TEČE PES ZA ZAJCEM

Ker je letošnji Teden otroka potekal pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo strokovne delavke otrokom postavile vprašanje: »Zakaj teče pes za zajcem?« Otrokom smo pripravili predstavo z istoimenskim naslovom. Preko predstave so spoznali, da zajec ni plačal čevljev, zato še dandanes psi vedno tečejo za zajci, saj bi radi svoj denar.

Otroci so ob koncu predstave preko slikopisa, pri katerem so aktivno sodelovali z lepljenjem slik, obnovili zgodbo. Na koncu pa so dobili še dodatno nalogo. Vsaka skupina je dobila gibalno igro Čevljar lovi zajca, ki so se je zunaj tudi igrala.

NAVODILA ZA IGRO:

Otroci stojijo v krogu, pes čevljar je na sredini. Otroci se držijo za roke, hodijo v krogu in govorijo besedilo. Na sredini čepi čevljar. Pri en, dva, tri se spustijo in zraven ploskajo. Na lovi se razbežijo, čevljar pa jih lovi. Katerega ujame, postane čevljar.

V krogu govorimo:

ZAJČKI NOVE ČEVLJE BI, A DENARJA NI NI NI,

HITRO VSI ZBEŽIMO, ČEVLJARJU ZDAJ SE SKRIJMO.

EN, DVE, TRI, ČEVLJAR NAS ŽE LOVI.

 

Zapisala vzgojiteljica Sonja Gabor

Dostopnost