a
Zakaj ima konj grivo?

V očeh konja svetijo zvezde modrosti in poguma, ki nam pomagajo osvajati svet. V vrtcu Fokovci smo imeli to možnost, da smo lahko zrli v čudovite oči kobile Zale, Islandske pasme, in ponija Nine, Šetlandski poni. Gospa Tanja Kranjec iz Lončarovcev nas je tudi tokrat počastila z obiskom, in sicer s posebnim presenečenjem. Namreč s […]
;
Prva stran 9 VRTCI OMT 9 FOKOVCI 9 Zakaj ima konj grivo?
V očeh konja svetijo zvezde modrosti in poguma, ki nam pomagajo osvajati svet.
V vrtcu Fokovci smo imeli to možnost, da smo lahko zrli v čudovite oči kobile Zale, Islandske pasme, in ponija Nine, Šetlandski poni. Gospa Tanja Kranjec iz Lončarovcev nas je tudi tokrat počastila z obiskom, in sicer s posebnim presenečenjem. Namreč s sabo je imela kočijo, kjer so se otroci lahko pridružili krajši vožnji. Ker pa nas je obiskala v Tednu otroka, katerega geslo je bilo Zakaji in zatoji radovednosti, so starejši otroci pripravili kar nekaj vprašanj….
Kako jima je ime? … Zala (bela kobila) in Nina (poni).
Koliko sta stari? … Zala 15 let, Nina 3,5 let.
Koliko tehtata? … Zala 400kg, Nina 250kg.
S čim se hranita? …. Predvsem s sadjem in zelenjavo, najraje imata jabolka in korenček, s senom in travo.
Kakšno vodo pije konj? … Navadno vodo, ki pa mora biti čista.
Zakaj imajo konji grivo in rep? … Griva in rep ščitita konja pred nadležnimi insekti, kot so muhe, mušice ipd., hkrati pa ga tudi greje.
Že zjutraj pa smo ugotavljali in raziskovali vprašanje Ali imajo konji čustva in ali so lahko zaljubljeni. Otroci so odgovor dobili z ogledom mini predstave, tehnika kamišibaj, z naslovom Lepa Žrebička, ki jo je pripravila vzgojiteljica Gordana.
Zapisala Gordana Počič
Fotografirala Monika Šlichthuber Jerebic
Dostopnost