a
V tednu mobilnosti smo obeležili dan brez avtomobila

V petek, 22. 9. 2023 smo v enoti Moravske Toplice načrtovali dan brez avtomobila. Otroke in starše smo seveda predhodno motivirali za ta dogodek. Na lepo sončno jutro, čeprav precej vetrovno pa so otroci prihajali: peš, s kolesi, poganjači. Vsekakor je bilo pred vrtcem zelo drugače. Vsak otrok je že takoj opazil trak, ki je […]
;
Prva stran 9 NOVICE IN OBVESTILA 9 Novice naših enot 9 V tednu mobilnosti smo obeležili dan brez avtomobila
Teden mobilnosti

V petek, 22. 9. 2023 smo v enoti Moravske Toplice načrtovali dan brez avtomobila. Otroke in starše smo seveda predhodno motivirali za ta dogodek.

Na lepo sončno jutro, čeprav precej vetrovno pa so otroci prihajali: peš, s kolesi, poganjači. Vsekakor je bilo pred vrtcem zelo drugače.

Vsak otrok je že takoj opazil trak, ki je naznanjal onemogočen dostop za avtomobile. Starši so se potrudili in otrokom omogočili, da so prišli od daleč s kolesi. Pred vrtcem je bil oblikovan poligon, katerega so lahko vsi otroci in odrasli premagali. V preddverju pa je otroke čakal še fotografski kotiček, kjer so se lahko fotografirali za spomin na ta dan. Bilo je posebno in predvsem trajnostno.

Teden mobilnosti pa je v posameznih oddelkih potekal na različne načine. Otroci so se preizkusili v igri z naravnimi materiali v naravnem okolju-gozdu, v premagovanju ovir na poligonih, v sprehodih po okolici, ko je tudi skakanje po lužah zabavno, petju pesmic o vozilih, vožnji poganjačev, preizkušanju v vožnji s kolesi, skiroji in poganjalci in še kaj bi se našlo.

Nekaj otrok se je trudilo in so prihajali v vrtec trajnostno že ves teden, zato vse pohvale spodbudam staršev.

Pa še kdaj, saj s tem pripomoremo k bolj čistemu okolju ter k mobilnosti vseh nas, ki vsako jutro sedemo za volan oziroma v avtosedež in brez kakršnegakoli truda pridemo do cilja.

Zapisala Katja Hozjan, vzgojiteljica

 

Dostopnost