a
POPOLDAN S STARIMI STARŠI

Ko babica me boža po laseh in dedku skrijem lica v dlaneh, takrat sem srečen in vesel, kot da bi sonce na nebu ujel. In svet vse lepši se mi zdi, ko se privijem k dedku in babici. (neznan avtor)
;
Prva stran 9 VRTCI OMT 9 BOGOJINA 9 POPOLDAN S STARIMI STARŠI
POPOLDAN S STARIMI STARŠI

V preteklem mesecu smo v našem oddelku spoznavali sami sebe, svoje telo, razlike in podobnosti med nami, v tem mesecu pa smo od »sebe« prišli do družine. Spoznavamo, da so družine lahko različne; enostarševske, ločene, ožje in razširjene. Med razširjene družine spadajo otroci, starši in stari starši. Pri otrocih imajo dedki in babice zelo pomembno vlogo. Medtem ko so starši otroku na prvem mestu vzgojitelji in neka trdna opora skozi odraščanje, so stari starši lahko prijatelji, zavezniki. Odnos med babicami, dedki in vnuki je zato veliko bolj sproščen, vesel, prijateljski.

Naši otroci so svoje stare starše povabili na popoldansko druženje. Zbrali smo se v vrtcu. Na začetku smo jih seznanili z Bibarijami, zapeli smo jim pesem To sem jaz in zaplesali Od glave do peta. Sledilo je ustvarjanje starih staršev z vnuki in vnukinjami. Nastali so okvirji za fotografije babic in dedkov s svojimi vnuki. Pri samem koncu smo se vsi skupaj še okrepčali s sadjem.

Preživeli smo lep popoldan, ki bo vsem ostal v nepozabnem spominu.

Zapisala: vzgojiteljica Martina Zakšek

 

Dostopnost