a
Ponovno odprtje vrtca s 26. 1. 2021

Po sklepu vlade bomo vrtci ponovno začeli opravljati dejavnost predšolske vzgoje v polnem delovanju in sicer od torka, 26. 1. 2021. Zaposleni v vrtcu se veselimo ponovnega odprtja vrtcev za vse otroke in naredili bomo vse, da bo vrtec za otroke varno okolje.
;
Prva stran 9 ARHIV 9 Ponovno odprtje vrtca s 26. 1. 2021
Obvezna uporaba zaščitne maske

Spoštovani starši!

Po sklepu vlade bomo vrtci ponovno začeli opravljati dejavnost predšolske vzgoje v polnem delovanju in sicer od torka, 26. 1. 2021. Zaposleni v vrtcu se veselimo ponovnega odprtja vrtcev za vse otroke in naredili bomo vse, da bo vrtec za otroke varno okolje.

V vzgojno-izobraževalnem procesu lahko sodelujejo le zdravi otroci:

  • brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Če otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi.

Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Seveda je pomembno, da so zdravi tudi zaposleni. Vsi zaposleni v vrtcih se bomo v ta namen tedensko testirali na virus SARS-CoV-2 in upoštevali vsa priporočila in navodila pristojnih institucij. Naprošamo vas, da tudi vi poskrbite, da se okužbe v vrtcih ne bodo pojavile:

  •  V vrtec pripeljite le ZDRAVEGA OTROKA!
  • Za odrasle je OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNE MASKE in RAZKUŽEVANJE ROK ob vstopu v vrtec!
  • Ob prihodu in odhodu otroka upoštevajte priporočeno razdaljo 1,5 – 2 metra.
  • Otroka naj v vrtec pripelje le ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
  • V vrtcu se zadržujte čim krajši čas.
  • Otroka predate pred vrati igralnice; v igralnico NE vstopajte.
  • Po eAsistentu ali po telefonu sprotno sporočajte morebitne spremembe zdravstvenega stanja vašega otroka.
  • V času epidemije je v vrtec prepovedano prinašati igrače, knjige oz. druge predmete; IZJEME: dude predate strokovnemu delavcu v oddelku, »ninico« pa pustite v nahrbtniku v garderobi.
  • Vsak dan v vrtec prinesite (in iz njega odnesite) nahrbtnik s copati in rezervnimi oblačili.

V skladu z vašimi potrebami po vključitvi otroka v vrtec, bo imel vsak oddelek določen svoj poslovalni čas, tako da se otroci in strokovni delavci ne združujejo z ostalimi oddelki; prosimo vas, da upoštevate najavljeni čas bivanja vašega otroka v vrtcu; morebitne spremembe sporočite strokovnim delavcem oddelka po eAsistentu ali po telefonu. Če se bo izkazalo kot nujno, bomo v posamezni enoti/oddelku začasno omejili poslovalni čas.

Ob ponovnem odprtju vrtcev je TVEGANJE ZA PRENOS OKUŽBE Z VIRUSOM SARS-CoV-2 VEČJE. Temu ustrezno skušajte zaščititi svoje starejše ali imunsko oslabele sorodnike z vsemi zaščitnimi ukrepi.

Starši, ki ste otroka ponovno vključili v vrtec, ste dolžni plačevati oskrbnino, starši, ki otroka ne boste vključili v vrtec, ste plačila oskrbnine oproščeni.

Vsi zaposleni se že veselimo ponovnega odprtja vrtcev ter srečanja z vami in vašimi otroci!

Želimo vam vse dobro!

Simona Kaučič, ravnateljica

 

Navodila ob vstopu v vrtec

 

 

Dostopnost