a

Piškotki in zasebnost

Katere podatke zbiramo, obdelujemo, hranimo, kako dolgo in zakaj

Obdelujemo in z vašim dovoljenjem hranimo samo podatke, ki nam jih posredujete preko spletnih strani in so navedeni v nadaljevanju.

Informacije o storitvah, ki jih uporabljate in kako jih uporabljate na spletni strani zbiramo z uporabo aplikacije Google Analytics.

V tem primeru podatke obdeluje podjetje Google.

Zbiranje podatkov Google Analytics-a lahko preprečite tako, da namestite poseben Google-ov dodatek za brskalnik.

Piškotki, varnost in zasebnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Kaj je piškotek ?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.

Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi istega računalnika ( tablice ali telefona ) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja.

Piškotki, namen in trajanje

 

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
PH_HPXY_CHECK Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika. Do zaprtja seje mojvrtec.com
PHPSESSID Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Do zaprtja seje mojvrtec.com
__utma … __utmz Piškotki omogočajo prikaz Google zemljevidov in ključnih funkcionalnosti, vključenih v zemljevide. Do 2 leti mojvrtec.com
__utma … __utmd, _ga, _gid Piškotke nastavi orodje Google Analytics, omogočajo pa nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Do 2 leti mojvrtec.com
cookie_notice_accepted Piškotek ohrani informacijo o tem, da se je obiskovalec strinjal z namestitvijo piškotkov Do 2 leti mojvrtec.com

 

Možnosti piškotkov

Omogočite ali onemogočite nastavitve

  • Omogoči namestitev nujnih piškotkov ( Privzeto: vedno omogočeni )
  • Omogoči namestitev piškotkov za analitiko ( Privzeto: niso omogočeni )
  • Omogoči namestitev ostalih piškotkov ( Privzeto: niso omogočeni )
  • Strinjam se – piškotki se bodo namestili

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek.

Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko enostavno izbrišete.

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Pomoč pri upravljanju piškotkov

 

 

Za dodatne informacije in pojasnila nas prosimo kontaktirajte.

Dostopnost