a
O vrtcu Martjanci

V vrtcu so oblikovani trije oddelki - v tem šolskem letu je oblikovan en oddelek I. starostnega obdobja, en kombinirani oddelek in en oddelek II. starostnega obdobja. Vse tri igralnice so velike in omogočajo prijetno in sproščeno igro in delo.
;
Prva stran 9 VRTCI OMT 9 MARTJANCI 9 O vrtcu Martjanci
Vrtec Martjanci

V vrtcu so oblikovani trije oddelki – v tem šolskem letu je oblikovan en oddelek I. starostnega obdobja, en kombinirani oddelek in en oddelek II. starostnega obdobja. Vse tri igralnice so velike in omogočajo prijetno in sproščeno igro in delo. Z ureditvijo notranjega prostora, v smislu zagotavljanja fleksibilnosti in stimulativnosti, je poudarjena pravica otrok do izbire, drugačnosti in individualnosti. Vsaka igralnica ima izhod na pokrito teraso, ki je dovolj velika, da omogoča tudi gibalne dejavnosti otrok.

Vrtec ima veliko in dobro opremljeno travnato igrišče, ki omogoča kakovostno preživljanje časa na prostem in druženje vseh skupin. V sklopu travnatega igrišča je majhen hribček, ki nudi otrokom veliko možnosti za razvijanje gibalnih sposobnosti. Vsestranske gibalne aktivnosti v vseh letnih časih pa otrokom omogoča večja asfaltna površina na dvorišču vrtca. Druženje in ustvarjalnost vseh otrok, staršev in zaposlenih v številnih ponujenih vsebinah nudi najrazličnejše socialne in komunikacijske izkušnje in možnost izbire. V neposredni bližini vrtca je nogometno igrišče, ki nudi dodatno možnost za izvajanje različnih oblik iger in dejavnosti. Vrtec ima razdelilno kuhinjo, kjer se pripravljata zajtrk in popoldanska malica, kosilo pa se vozi iz centralne kuhinje v Moravskih Toplicah.

V vrtcu so zaposlene tri vzgojiteljice in tri in pol pomočnice vzgojiteljic ter ena čistilka oz. pomočnica kuharice.

Dostopnost