a
NAŠA NOVA PRIDOBITEV

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš. Ta svet je lep, če nekoga rad imaš, Če stisneš roko komu, ki ga kaj boli. Ta svet je lep, če si človek do ljudi. (Tone Pavček)     Začetek pisanja napovedujejo verzi Toneta Pavčka, na katere sem pomislila ob jutranjem presenečenju… V garderobi vrtca nas je […]
;
Prva stran 9 VRTCI OMT 9 BOGOJINA 9 NAŠA NOVA PRIDOBITEV

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš.

Ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

Če stisneš roko komu, ki ga kaj boli.

Ta svet je lep, če si človek do ljudi.

(Tone Pavček)

 

 

Začetek pisanja napovedujejo verzi Toneta Pavčka, na katere sem pomislila ob jutranjem presenečenju… V garderobi vrtca nas je čakala velika škatla, katere vsebino smo si potihem želeli že nekaj časa. V našem vrtcu z otroki zelo radi preživljamo čas v naravi. Okolje v katerem se nahajamo je več kot idealno za odkrivanje sveta okrog nas. Otroci »starejše« skupine, oddelka 3-6 let, smo že pravi korenjaki in se na doooolge pohode odpravimo kar sami, peš. Mlajši otroci, žal zaradi svoje starosti, daljših poti še ne zmorejo. Za lažje premagovanje daljših poti, smo vmes uporabljali voziček. Ena izmed mamic nam je posodila voziček za dva otroka, kar nam je spet nekoliko olajšalo naše odkrivanje bližnje okolice. Danes, smo pa dobili voziček, v katerem so lahko istočasno štirje otroci. Voziček nam bo olajšal pot in s tem bomo dosegli daljše razdalje in več aktivnosti v bližnjih gozdovih, vinogradih, travnikih in otroci nam ne bodo omagali že po poti.

Za našo novo pridobitev, se najlepše zahvaljujemo PGD Bogojina, ŠD Bogojina, Turističnemu društvu Bogojina, župniji (vsem zborom, Karitas), KUD Jožef Košič Bogojina ter vsem, ki ste prispevali prostovoljne prispevke na lanskoletni prireditvi Žive jaslice. Otroci in vzgojiteljice iz vrtca Bogojina, smo vam resnično zelo hvaležni.

Ta svet je lep, če nekaj dobiš…  

Zapisala: Martina Zakšek

Dostopnost