a

Smetarsko vozilo v vrtcu Martjanci V Vrtcu Martjanci sta nas s smetarskim vozilom obiskala smetarja ter vodja odvozov odpadkov iz podjetja Saubermacher – Komunala. Vsi trije so otrokom najprej predstavili delo smetarja ter jim pokazali, kako pobirajo smeti. Otroke so vprašali, kakšne zaboje za smeti vse poznajo in kakšne barve so pokrovi zabojev. Otroci so […]
;

Smetarsko vozilo v vrtcu Martjanci

V Vrtcu Martjanci sta nas s smetarskim vozilom obiskala smetarja ter vodja odvozov odpadkov iz podjetja Saubermacher – Komunala. Vsi trije so otrokom najprej predstavili delo smetarja ter jim pokazali, kako pobirajo smeti.

Otroke so vprašali, kakšne zaboje za smeti vse poznajo in kakšne barve so pokrovi zabojev. Otroci so zelo hitro našteli vse zaboje, ki jih imajo doma, ter tudi takšne, ki jih nimajo doma, kot je zaboj za steklo. Otroke so vprašali še, katere odpadke pa bodo odvažali danes in otroci so znali povedati, da bodo danes odvažali embalažo, saj je pred vrtcem stal zabojnik z rumenim pokrovom.

Najbolj zanimiv del za otroke pa je bil ta, da so si lahko smetarsko vozilo od bliže pogledali in se celo usedli v notranjost vozila ter pritisnili na hupo, ki je bila zelo glasna.

Tudi v skupini smo se nato pogovarjali o delu smetarjev ter razvrščali odpadke v prav zabojnik. Pogovarjali smo se tudi o tem, da smeti odvažajo v tovarno, kjer jih predelajo in iz njih nastanejo nove in uporabne stvari.

Zapisala Silvija VukoviČ

 

Dostopnost